Direct4.me Pomoć i podrška

Pregledajte najčešća pitanja i odgovore ili nas kontaktirajte i rado ćemo vam pomoći.

Podrška

+386 51 305 500

Pon - Pet: 8:00 - 16:00

Background Image

Sigurna i beskontaktna dostava za sve

Često postavljana pitanja

Kako mogu kreirati svoj korisnički račun?

Korisnički račun može se kreirati u mobilnoj aplikaciji koja se može preuzeti iz trgovine Google Play za korisnike Androida ili iz trgovine App Store za uređaje sa sustavom iOS. korisnički račun može se kreirati i na web portalu kojem se može pristupiti ovdje u.direct4.me.

Moram li se registrirati za korištenje Direct4.me usluga?

Ne, upotreba Direct4.me nije ograničena samo na registrirane korisnike. Neregistrirani korisnici mogu preuzeti svoje pakete iz javnih paketomata putem pozivnog centra biranjem broja koji je poslan u SMS poruci koja potvrđuje isporuku paketa. Vrijedi napomenuti da je korisničko iskustvo bolje i lakše korištenjem mobilne aplikacije Direct4.me app.

Kako mogu dodati paketomat na moj korisnička račun?

Jednostavno dodate paketomat na svoj račun na mobilnom telefonu:

 • Na glavnom izborniku aplikacije odaberete gumb »Dodaj novi sandučić.
 • Odaberi »Skeniraj kod sandučić.
 • S kamerom svog telefona skenirajte QR kôd prikazan na ekranu.
 • Unesite fotografiju instaliranog paketomata i podatke o njegovoj lokaciji.
 • Bravo! Time je vaš novi paketomat uspješno dodan i sada je spreman za upotrebu.
Što ako predam paketomat novoj osobi?

Promjena vlasništva zahtijeva da se paketomat prvo ukloni s vašeg računa.

To se u mobilnoj aplikaciji radi na slijedeći način:

 • Pronađite paketomat koji želite ukloniti i u donjem desnom kutu odaberite gumb »Uredi«
 • Odaberi »Ukloni sandučić i potvrdite klikom »Ukloni«.
 • Reproducirajte glasovni zvuk na paketomatu.Procedura je identična kao i otvaranje paketomata.
 • Nakon što je glasovni token uspješno unešen u paketomat, novi QR kôd bit će prikazan na ekranu okvira. Pritisnite gumb za skeniranje na dnu telefona i skenirajte QR kôd. Sandučić je uklonjen.
 • Sandučić je sada spreman za dodavanje na račun novog vlasnika.
Kako mogu ovlastiti drugu osobu da koristi moj sandučić?

Na odabranom paketomatu u aplikaciji, u donjem lijevom kutu zaslona kliknite ikonu paketa s riječi "raquo; privatno", čime ćete otvoriti modul u kojem možete postaviti dopuštenja za druge korisnike.

Telefonski broj bilo kojeg korisnika može se autorizirati, bez obzira na to je li osoba registrirani korisnik Direct4.me ili ne. Registrirani korisnik primit će obavijest i pristup paketomatu u push obavijestima u svojoj mobilnoj aplikaciji. Neregistrirani korisnici primaju SMS obavijest s uputama kako otvoriti sandučić.

Ovlaštena osoba imat će pristup paketomatu kada je prazan ili kada je paket isporučen i upućen na njihov telefonski broj. Skeniranje osoba dopušteno je i na web portalu Direct4.me.

Može li se osoba ovlastiti samo na ograničeno vrijeme?

Da, i aplikacija i web portal podržavaju autorizacije na ograničeno i neograničeno vrijeme.

Autorizacija se također može povezati s određenom pošiljkom, što znači da za svoje pakete koje ne možete sami preuzeti možete ovlastiti drugu osobu da ih preuzme umjesto vas. U tom slučaju ovlaštena osoba dobiva ključ za jedinstveni pristup koji joj omogućuje preuzimanje vašeg paketa. Primit ćete obavijest u aplikaciji ako je paket uspješno dohvaćen ili ne. Autorizacija za određeni paket može se postaviti u aplikaciji na samom paketu.

Kako pristupiti paketu za Direct4.me?

Trenutačno sandučić Direct4.me podržavaju dva načina isporuke:

Dostava Poštom Slovenia:

Paketi se moraju prvo preusmjeriti na Direct4.me sustav. Nakon što primi paket od pošiljatelja, Pošta će vas putem SMS -a ili e -pošte obavijestiti da će vaš paket isporučiti u sljedećih nekoliko dana. S ovom obaviješću također šalju vezu na nekoliko opcija kako preusmjeriti paket, a jedna od njih je Direct4.me. Možete se prijaviti sa svojim Direct4.me korisničkim računom ili nastaviti kao neregistrirani gost. Registrirani korisnici tada mogu odabrati javni ili privatni sandučić (ako ga posjeduju), a gosti gosti mogu birati samo među mrežom javnih sandučića u Sloveniji. Nakon odabira sandučića, paket se šalje u taj paketomat i primit ćete obavijest nakon što je paket isporučen u paketomat (bilo putem SMS -a ili push obavijesti u aplikaciji). Imat ćete 72 sata za preuzimanje paketa iz Direct4.me paketomata , a nakon toga, dodatnih 5 dana za preuzimanje paketa natrag u pošti.

Dostava od bilo koga

Ako primate paket od bilo koje druge tvrtke za dostavu ili vam možda prijatelj vraća knjigu, a vi želite beskontaktnu dostavu, postupak je prilično jednostavan:

 • Dostavljač skenira QR kôd prikazan na ekranu paketomata i preusmjerava se na posebnu web stranicu namijenjenu otvaranju paketomata
 • Unosi podatke o paketu i primatelju
 • Odaberi »Otvori paketomat«
 • Reproducira se zvuk na paketomatu,što otvara paketomat.
 • Vlasnik paketomata (ili ovlašteni korisnik) obavještava se da je paket isporučen.

Naljepnica s uputama za dostavljača o tome kako otvoriti sandučić nalazi se u paketu sandučića i po želji se može pričvrstiti na sandučić.

Kako otvoriti paketomat?

Paketomat se može otvoriti s aplikacijom, ali i bez nje. Ovdje želimo naglasiti da je ovaj proces puno lakši i jednostavniji uz upotrebu mobilne aplikacije Direct4.me. Ako je paketomat u privatnoj upotrebi (a vi ste ili vlasnik ili ovlašteni korisnik), uvijek možete otvoriti paketomat, osim ako unutra nema paketa upućenog drugoj osobi. Javni paketomat možete otvoriti samo ako postoji paket upućen vama. Paketomat se može otvoriti pomoću zvučnog tokena, tihog zvuka ili NFC ključa. U postavkama mobilne aplikacije odabirete odgovarajući način.

Otvaranje s mobilnom aplikacijom

Najprije na glavnom zaslonu mobilne aplikacije pronađite paketomat koji želite otvoriti. Naziv paketomata nalazi se pri vrhu ekrana. Kada pritisnete gumb & raquo; Otvori & laquo; telefon počinje reproducirati glasovni token ili započinje otključavanje NFC -a, ovisno o postavci odabranoj u aplikaciji. Zatim pomaknite telefon u okomiti položaj blizu brave dok zeleno svjetlo ne počne treptati. Ako je vaša postavka glasovna oznaka, morate se nalaziti blizu prednje strane telefona, gdje se nalazi vaš zvučnik. Za NFC koristite stražnju stranu telefona, gdje se nalazi NFC modul. Nakon nekoliko trenutaka vrata sandučića će se otvoriti i emitirat će i kratki zvučni signal.

Otvaranje bez mobilne aplikacije

Korisnici bez mobilne aplikacije ili neregistrirani korisnici mogu otvoriti paketomat pozivom u automatizirani telefonski centar. Prvo birajte broj na (+385) 15809900, a zatim identificirajte paketomat unošenjem njegovog broja, prikazanog na ekranu sandučića. Ako je telefon koji koristite ovlašten za otvaranje ovog paketomata , sustav će automatski pokrenuti naredbu zvučnog tokena za otključavanje paketomata . Predlažemo da imate uključen zvučnik dok upućujete ovaj poziv.

Kako mogu ovlastiti nekoga drugog da preuzme paket upućen meni?

U mobilnoj aplikaciji ili na web portalu Direct4.me pronađite paket za koji želite autorizirati, klikom na gumb “Autoriziraj” ili “Ovlastite prijatelja za preuzimanje” ako imate otvorenu stranicu s pojedinostima o paketu. Ovaj gumb će vas odvesti na popis vaših kontakata. Jednostavno odaberete bilo koga s tog popisa ili možete ručno unijeti telefonski broj koji želite autorizirati. Također možete autorizirati i nepoznati telefonski broj koji ne postoji na vašem popisu telefona.

Registrirani korisnik primit će obavijest o autorizaciji putem push obavijesti u svojoj mobilnoj aplikaciji Direct4.me. Neregistrirani korisnici primit će SMS obavijest na svoj mobilni telefon zajedno s uputama za preuzimanje paketa. Autorizacija vrijedi samo za ovaj određeni paket i automatski će isteći kada osoba preuzme paket iz sandučića. Autorizaciju možete otkazati i klikom na gumb »Ukloni autorizaciju«

Trebam li pametni telefon?

Za preuzimanje paketa iz Direct4.me paketomata ne trebate pametni telefon ili mobilnu aplikaciju. Upute za to možete pronaći pod pitanjem »Kako otvoriti paketomat«

No, za aktiviranje sandučića i upravljanje njime trebat će vam pametni telefon i mobilna aplikacija (na primjer, postaviti dopuštenja, dodati korisnike itd.)

Koje su uporabe različitih vrsta paketomata?
Privatno:

Korištenje privatnog paketomata ograničeno je samo na vlasnika paketomata i osobe koje je vlasnik ovlastio za korištenje paketomata . Privatna kutija ima maksimalan skup funkcionalnosti i nudi najviše udobnosti jer je instalirana na vašem pragu, za razliku od javnog paketomata.

Javno:

Javni opaketomati dostupni su svim korisnicima Direct4.me -a gdje mogu primiti svoje pakete. Popis svih javnih paketomata dostupan je u aplikaciji i prikazan je na karti.

Mogu li naručiti dostavu povrća od lokalnog poljoprivrednika u javni sandučić?

Dostava u javne paketomate trenutno je ograničena samo za pakete koje dostavljaju licencirane kurirske službe (poput Pošte Slovenija). Dostava drugih vrsta paketa, neovisno o tome tko ih dostavlja, prikladna je samo za privatne paketomate.

Paket je oštećen ili nije ispravan

Misija Direct4.me je omogućiti isporuku do vašeg kućnog praga. Ako imate problema s paketom, bilo zbog oštećenja, bilo zbog pogrešne stavke ili zbog kašnjenja itd. kontaktirajte dostavnu tvrtku ili web trgovinu i slijedite njihovu proceduru potraživanja. Ime pošiljatelja i tvrtka za dostavu navedeni su na detaljima pošiljke u mobilnoj aplikaciji i na web portalu Direct4.me.

Koliko traju baterije?

Paketomati su dizajnirani na način da brava automatski prelazi u “spavanje” nakon svake uporabe i stoga ne koristi nikakvu snagu. Pri normalnoj uporabi paketomati će funkcionirati s jednim kompletom AA baterija oko 2 godine.

Kako mogu promijeniti baterije?

Baterije se moraju promijeniti kada se na ekranu prikaže simbol box’s to znači da se baterije moraju uskoro promijeniti. Morate mijenjati baterije dok se ne isprazne. Baterije se nalaze ispod plastičnog poklopca na sklopu elektroničke brave s unutarnje strane sandučića. Sandučić koristi standardne AA baterije.

Postupak zamjene baterija:

 • Odvij poklopac baterije
 • Skini poklopac
 • Izvadi istrošene baterije
 • Obrati pažnju na polaritet +/-
 • Pričvrsti poklopac i pričvrstite vijcima

Ako su baterije prazne do te mjere da se sandučić više ne može otvoriti, na ekranu sandučića bit će prikazan simbol prekrižene baterije. U tom slučaju trebat će vam vanjski izvor energije. To se postiže korištenjem 9V baterije tipa 6LR61 koju pričvršćujete na dva metalna pina smještena na elektroničkoj ploči neposredno iznad zvučnika. Polaritet baterije (+/-) nije važan. Bateriju držite priključenu neko vrijeme dok ne stvori dovoljno napunjenosti da se brava na uobičajen način otvori s vašim telefonom. Nakon toga promijenite baterije.

Mogu li otvoriti sandučić s praznim baterijama?

Ako su baterije prazne do te mjere da se sandučić više ne može otvoriti, na ekranu sandučića bit će prikazan simbol prekrižene baterije. U tom slučaju trebat će vam vanjski izvor energije. To se postiže korištenjem 9V baterije tipa 6LR61 koju pričvršćujete na dva metalna pina smještena na elektroničkoj ploči neposredno iznad zvučnika. Polaritet baterije (+/-) nije važan. Bateriju držite priključenu neko vrijeme dok ne stvori dovoljno napunjenosti da se brava na uobičajen način otvori s vašim telefonom. Nakon toga promijenite baterije.

Zaslon sandučića prikazuje slovo E i broj. Što to znači?
Simbol na ekranu Obrazloženje Riješenje
Kôd za potvrdu ili ID kôd okvira Uspješna transakcija Ako kurir vrši dostavu, mora skenirati novo generirani potvrdni kod.
E1 Sandučić nije dekodirao glasovni token. Glasovni token nije uspješno dekodiran. Pokušajte ponovno otvoriti sandučić.
E2 Token ne odgovara svom vremenskom okviru. Token je istekao. Ponovno se prijavite. Ako se pogreška nastavi pojavljivati, sandučić se mora resetirati pomoću tokena za poništavanje.
E3 Problem zaključavanja.Box se ne može otvoriti zbog mehaničkog problema s bravom. Elektroničko zaključavanje nije uspješno odrađeno. Razlozi bi mogli biti:
 • Nešto fizički blokira poklopac (ruka, paket…)
 • Baterija je preniska
 • Lock is damaged
E4 ID sandučića je pogrešan Token nije dodijeljen ovom boxu (ili ovoj rezervaciji). Provjerite otvarate li ispravan box ili je rezervacija aktivna.
E7 Pogrešna naredba Pokušajte ponovo s novim tokenom.
E8 Pogreška kalibracije Kalibracija nije uspješno izvedena. Ponovite postupak s novim tokenom.
E9 Pogreška pri postavljanju RTC -a Pokušajte ponovo s novim tokenom
E10 Otključavanje nije uspjelo Zamijenite baterije. Ako se pogreška nastavi pojavljivati, potrebno je resetiranje CPU -a.
Box se ne može zatvoriti

U slučaju da se sandučić ne može zaključati, provjerite da ništa nije zaglavljeno u bravi ili da nema drugih prepreka koje ometaju bravu. U slučaju kvara, obratite se korisničkoj podršci na support@direct4.me.

Problem sa sanducićem?

Tu smo da pomognemo.

Prijavi grešku

Problem s dostavom?

Za problem sa pošiljkom (oštecenje, pogrešna pošiljka, kašnjenje, itd), obrati se logistickoj tvrtki ili trgovini.

Javi se!

Imaš dodatna pitanja, specifičan zahtjev ili situaciju? Tu smo za tebe svaki dan.

Kontaktiraj nas