X

Politika privatnosti

Politika privatnosti

 

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Direct4.me privatnost podataka smatramo iznimno važnom te nastojimo biti otvoreni i transparentni u vezi s tim na koji način obrađujemo vaše osobne podatke. Trudimo se zaštiti privatnost i sigurnost naših klijenata i posjetitelja naše mrežne stranice, pa smo stoga pripremili pravila kojima se utvrđuju svrhe prikupljanja vaših osobnih podataka, kao i način njihove obrade i zaštite. Također, imat ćete priliku pratiti proces prikupljanja podataka i odrati razinu komunikacije koju biste htjeli ostvariti s nama.

Ukratko:

-   Vaše ćemo podatke koristiti samo kako bismo poboljšali usluge namijenjene vama i kako bi vaše iskustvo s nama bilo što ugodnije

-   Zaštita vaših podataka od neovlaštenog pristupa naš je glavni prioritet, a to uključuje sprečavanje neovlaštenog pristupa podacima, te njihovu neovlaštenu izmjenu i dijeljenje

-   Potrudit ćemo se o svemu vas informirati na jasan i sažet način

-   Imate mogućnost odlučiti u vezi čega i na koji način ćemo komunicirati s vama

-   Svi osobni podaci koji nam nisu neophodni za analitičke svrhe bit će izbrisani kako bismo spriječili pohranu viška podataka u našem sustavu

Tvrtka Direct4.me privatnost podataka smatra iznimno važnom. Nastojimo biti otvoreni i transparentni u načinu na koji obrađujemo vaše osobne podatke. Trudimo se zaštiti privatnost naših klijenata i osigurati sigurnost posjetitelja naše online platforme, pa smo u skladu s tim pripremili pravila kojima se utvrđuje svrha prikupljanja vaših osobnih podataka, kao i način njihove obrade i zaštite.

Informirati ćemo vas o svemu, na jasan sažet način.

 

Zakonska osnova za obradu podataka

Vaše ćemo osobne podatke obrađivati samo u sljedeće svrhe:

-   Radi izvršenja ugovora u kojem ste vi ugovorna strana

-   Radi ispunjavanja naših zakonskih obveza

-   U marketinške svrhe i radi ostvarenja drugih zakonitih interesa

 

Zakoniti interesi

Zakoniti interesi uključuju sljedeće:

-   Prikupljanje osobnih podataka kako bismo vam kao našem klijentu osigurali najbolje moguće iskustvo

-   Operativne zahtjeve neophodne za interne procese

-   Udovoljavanje vašim zahtjevima u vezi s našim uslugama i proizvodima

-   Sprečavanje prijevare

-   Naš vlastiti unutarnji marketing te istraživanje i razvoj proizvoda

 

Kako prikupljamo vaše podatke?

-   Putem online kupnje (kad kreirate narudžbu)

-   Putem izravnog marketinga (kad se pretplatite na naš newsletter)

-   Kad kreirate Direct4me račun

-   Kroz komunikaciju s našom Službom za korisnike

-   Kad se pretplatite na naš Blog

-   Putem naše Direct4.me aplikacije za mobilne telefone

Podaci o vama također se mogu automatski prikupljati prilikom vaših posjeta našoj mrežnoj stranici te oni uključuju podatke o vašim uređajima i onome što pretražujete. Ovi se podaci prikupljaju pomoću kolačića (cookies) i sličnih tehnologija. Za više detalja o kolačićima pročitajte naš odjeljak o kolačićima u nastavku.

 

Zašto koristimo vaše podatke

-   Za obradu i dostavu vaših narudžbi

-   Za primanje uplata i povrat novca

-   Za slanje obavijesti putem SMS-a, e-pošte ili na drugi način

-   Za pružanje usluga korisničke podrške, povrat novca, rješavanje jamstvenih zahtjeva

-   Za sve oblike otkrivanja i sprečavanja prijevara

-   Za sigurnost i zaštitu naše mrežne stranice

-   Kako bismo vam prikazali naše oglase dok pregledavate mrežne stranice

-   Kako bismo vas obavijestili o našim proizvodima, uslugama, promotivnim ponudama, popustima i novostima u vezi s vašim preferencijama i željama

-   Radi poboljšanja naše mrežne stranice i aplikacije za mobilne telefone

 

Kakve vrste podataka prikupljamo

-   Podatke o identitetu i podatke za kontakt (adresa e-pošte, ime, prezime, adresa, broj telefona)

-   Financijske podatke i podatke o transakcijama (podaci o kreditnoj kartici i uplatama izvršenima preko platnih procesora kao treće strane)

-   Profilne podatke (ime, prezime, e-adresa, lozinka i dodatne neobavezne informacije: spol, vremenska zona, datum rođenja)

-   Tehničke podatke (adresa internetskog protokola (IP adresa), vaši podaci za prijavu, podaci o pregledniku, vremenska zona, jezik, vrste i verzije dodataka za preglednik, operativni ustav te podaci o drugim tehnologijama na uređajima koje koristite za pristup Direct4.me mrežnoj stranici i aplikaciji za mobilne telefone)

-   Podatke u vezi s marketingom i komunikacijama (adresa e-pošte, ime, prezime, spol, vremenska zona, regija, zemlja, datum kupnje, IP adresa, datum narudžbe, kupljeni proizvod, izvor pretplate, identifikacijski broj narudžbe, identifikacijski broj korisnika, datum pretplate, datum posljednje izmjene)

 

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke

Vaše ćemo podatke čuvati sve dok imate račun, onoliko dugo koliko je to potrebno kako bismo vam pružili određenu uslugu, uključujući i usluge u vezi s jamstvom za proizvode do deset godina ili (ako ste kontaktirali naš tim za korisničku podršku) onoliko dugo koliko je to potrebno za izvještaj o pružanju korisničke podrške i analizu trendova.

Ako je tako propisano zakonom, neke podatke o vama možemo čuvati i nakon zatvaranja vašeg računa, nakon čega više nismo dužni pružati vam usluge.

Podaci koji se upotrebljavaju u svrhe izravnog marketinga čuvat će se sve dok korisnik ne otkaže pretplatu ili ne bude neaktivan više od godinu dana.

 

Dijeljenje vaših podataka s trećim stranama

Vaše osobne podatke, uključujući vaše ime, adresu, e-poštu ili podatke o kreditnim karticama, ne prodajemo niti ćemo prodavati trećim stranama. Želimo zadobiti i zadržati vaše povjerenje te smatramo da je ova praksa neophodna kako bismo uspjeli u ovom naumu. Međutim, vaše osobne podatke dijelimo sa sljedećim kategorijama društava, koja su nam neophodna za pružanje usluga, kao što je utvrđeno u ovoj izjavi:

-   Povezanim društvima i obrađivačima radi izvršenja kupoprodajnog ugovora ili provedbe internih procesa i postupaka

-   Društvima koja izdaju kreditne kartice, pružateljima platnih usluga u svrhu obrade uplate i bankama na temelju vaše narudžbe, radi izvršenja kupoprodajnog ugovora

-   Kurirskim službama koje dostavljaju vaše narudžbe ili usluge

-   Drugim pružateljima usluga i trećim stranama uključenima u obradu podataka

-   Trećim stranama poput tijela nadležnih za provedbu zakona, drugih vladinih organa i s njima povezanih strana, ako nas zakon na to obvezuje

-   Trećim stranama koje provode istraživanja među kupcima

Možda ćemo trećim stranama morati dostaviti agregirane i anonimizirane podatke i analitiku, ali prije toga ćemo se pobrinuti da se na temelju njih ne može utvrditi vaš identitet.

 

Koja su vaša prava

-   Pravo na pristup svojim osobnim podacima koji se nalaze u našem posjedu. Vaše je pravo u bilo kojem trenutku zatražiti informacije o svojim osobnim podacima koje posjedujemo. Nakon što nas kontaktirate, vaše ćemo vam osobne podatke dostaviti putem e-pošte.

-   Pravo na prenosivost podataka. Imate pravo na dobivanje kopije svojih podataka u strukturiranom, često korištenom, strojno čitljivom formatu koji će biti prenesen vama ili drugoj strani. Ovo se odnosi samo na podatke koje ste nam vi pružili. Također od nas možete zatražiti da određene elemente vaših podataka prenesemo vama ili drugom pružatelju usluga.

-   Pravo na ispravak. Imate pravo zatražiti ispravak svojih osobnih podataka ako su oni netočni, uključujući i pravo na dopunjavanje nepotpunih podataka.

-   Pravo na brisanje. Imate pravo u bilo kojem trenutku od nas zatražiti da obrišemo, prestanemo obrađivati ili prikupljati vaše osobne podatke.

-   Pravo na ulaganje prigovora na obradu osobnih podataka temeljem zakonitog interesa. Direcdt4.me će na vaš zahtjev prestati obrađivati vaše osobne podatke, osim ako dokažemo da za obradu imamo legitimne razloge koji su jači od vaših interesa i prava ili ako smo dužni to činiti radi ispunjenja pravnih obveza i zahtjeva.

-   Pravo ulaganja prigovora na izravni marketing. Imate pravo uložiti prigovor na izravni marketing, uključujući i na analizu profila koja se vrši u svrhe izravnog marketinga.

-   Možda ćemo trećim stranama morati dostaviti agregirane i anonimizirane podatke i analitiku, ali prije toga ćemo se pobrinuti da se na temelju njih ne može utvrditi vaš identitet.

-   Kao naš klijent ili posjetitelj naše mrežne stranice imate pravo na potpune informacije o prikupljanju i obradi vaših osobnih podataka. Ako biste htjeli ostvariti svoja prava, potrebna vam je pomoć, želite uložiti pritužbu ili imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte (podaci za kontakt nalaze se u nastavku, u odjeljku „Kako nas možete kontaktirati“).

 

O kolačićima

Postavke kolačića

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke poslane s mrežne stranice koje se pohranjuju u pregledniku korisnika dok on pregledava tu mrežnu stranicu. Bude li korisnik u budućnosti ponovno pregledavao tu istu mrežnu stranicu, ona će moći izvući podatke pohranjene u kolačićima radi uvida u prethodnu aktivnost korisnika i kako bi ga mogla razlikovati od drugih korisnika koji također pretražuju tu stranicu.

 

Koristimo kolačiće kako bismo vam pomogli u učinkovitom korištenju našeg weba i kako bi mogli pratiti njegove funkcije i analizirati promet. Kolačići vas mogu prepoznati tijekom sljedeće prijave te vam tako ponuditi sadržaj prilagođen vašim željama i interesima. Kolačiće možemo pohraniti na vaš uređaj ako su oni nužno potrebni za rad ove stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebna nam je vaša dozvola. Ova web stranica koristi različite vrste kolačića. Neki kolačići postavljeni su prilikom usluga trećih strana (vanjskih servisa) koje se pojavljuju na našim stranicama. U bilo kojem trenutku možete promijeniti ili povući svoj pristanak kod Upravitelja Kolačića na našoj web stranici.

 

Vrste kolačića koje koristimo:

-   Neophodni kolačići nužni su za upravljanje web stranicom, omogućuju osnovne funkcije poput navigacije po stranicama i pristupa sigurnim područjima weba. Web stranica ne može ispravno raditi bez ove vrste kolačića.

-   Funkcionalni kolačići prikupljaju informacije o tome kako posjetitelji upotrebljavaju našu web stranicu, na primjer, pamti promjene jezičnih postavki ili lokacije na kojoj se nalazite.

-   Statistički kolačići nam pomažu pokazati koliko često je naša web stranica posjećena i gdje točno posjetitelji provode najviše vremena. Ti podaci nam pomažu izraditi zanimljiviju i jednostavniju strukturu, navigaciju i sadržaj. Ne prosljeđujemo statističke i druge izvještaje drugim osobama.

-   Marketing kolačići koriste se za praćenje posjetitelja preko web stranice. Svrha im je prikazati oglase koji su vama relevantni i zanimljivi, a time i više vrijedni za izdavače i oglašivače trećih strana.

Neke kolačiće trećih strana odnose se na usluge koje se pojavljuju na našim stranicama i nad kojima nemamo kontrolu. Njih postavljaju pružatelji usluga društvenih medija poput Twittera i Facebooka te oni korisnicima omogućuju dijeljenje sadržaja na ovoj stranici, na što upućuju njihove ikone.

Korištenjem ove mrežne stranice slažete se s time da navedene vrste kolačića postavimo na vaš uređaj te da im pristupimo idući put kad opet posjetite našu stranicu. Želite li izbrisati bilo koji kolačić koji se već nalazi na vašem računalu, to možete učiniti u postavkama vašeg preglednika. Više informacija o kolačićima možete pronaći na http://www.alloutcookies.org/

Molimo vas da imate na umu da brisanje ili onemogućavanje kolačića može utjecati na vaše iskustvo korištenja mrežnih stanica, zbog čega možda nećete biti u mogućnosti iskoristiti prednosti određenih funkcija koje pruža naša stranica, a to će se onda negativno odraziti na vaše korisničko iskustvo.

Izjavu o kolačićima ažurirao 04/04/2019 Cookiebot:

Cookie Duration Description
EuCookieLaw  1 year Remembers cookie consent policy preferences
ASP.NET_SessionId Session Identifies session of users' visit
.ASPXANONYMOUS 3 months Functional cookie
DotNetNukeAnonymous 1 hour Functional cookie
language 1 year Remembers language preferences
Google Analytics
_utma  2 years

Google Analytics

Anonymously tracks use of websiteCookie is set or updated on any page visited.

_utmb  30 minutes

 Google Analytics

Anonymously tracks use of websiteCookie is set or updated on any page visited.

_utmz  6 months

 Google Analytics

Anonymously tracks use of websiteCookie is set or updated on any page visited.

_utmc Session

 Google Analytics

Anonymously tracks use of websiteCookie is set or updated on any page visited.