X

Korisnička podrška

Za sva dodatna pitanja stojimo ti na raspolaganju. Tu smo za tebe.

Česta pitanja i odgovori
Ako ne pronađeš odgovor na svoje pitanje, javi nam se i rado ćemo ti pomoći.

Kad otvaraš sandučić telefon mora biti dovoljno blizu zvučnika i okrenut ekranom prema sandučiću. Kad je sandučić budan na njemu trepće zeleno svjetlo. Ako ne trepće dotakni senzor prstom ili mobitelom.

Ako se sandučić ne probudi možda su se baterije ispraznile ili ima mehanički kvar. Za otključavanje sandučića s ispražnjenim baterijama pogledaj uputstvo broj 4 niže. Ako se radi o mehaničkom kvaru obrati nam se na www.direct4.me, preko Direct4.me mobilne aplikacije ili na info@direct4.me.

Molimo te da kontaktiraš trgovca u kojoj je proizvod naručen.

U slučaju oštećenja na pošiljci, obratite se kompaniji ili proizvođaču koji vam je isporučio pošiljku.

Baterije je potrebno zamijeniti kad se na zaslonu sandučića pojavi simbol baterije. Baterije je bolje zamijeniti prije nego se potpuno isprazne. Baterije se nalaze u sandučiću. Otključaj sandučić, skini poklopac baterija i zamijeni ih. Sandučić radi na šest AA baterija.  

Postupak zamjene baterije:

  1. Ukloni vijak na poklopcu baterije
  2. Skini poklopac baterije
  3. Izvadi ispražnjene baterije
  4. Stavi pune baterije
  5. Stavi poklopac baterije i učvrsti ga vijkom

Ako su baterije ispražnjene do te mjere da je sandučić nemoguće otvoriti na zaslonu će se pojaviti prekrižena baterija. Otvoriti ćeš ga tako da ćeš na dvije metalne točke s vanjske strane zaslona prisloniti 9V bateriju 6LR61 (onu četvrtastu) i otvoriti ga mobilnom aplikacijom.

Sandučić koji se ne koristi ide u “sleep mode” i ne troši baterije. Uz prosječni broj otvaranja na određenoj temperature baterije bi trebale držati oko 2 godine.

Provjeri da li je u bravicu upao neki predmet koji je blokira ili da li je blokirana na neki drugi način. Ako nije ili ne znaš javi nam se na info@direct4.me.

Kod Objašnjenje Rješenje
Kod potvrde ili ID paketa Uspješna transakcija. Dostavljač skenira ovaj kod kao potvrdu dostave.
E1 Neispravan token. Sandučić ne prepoznaje token. Pokušaj ponovo sa novim tokenom
E2 Nevažeći token Token je istekao. Pokušaj ponovo sa novim tokenom. Ako se greška ponovi potrebno je napraviti dijagnostiku elektronike.
E3 Blokirana brava. Sandučić se ne može otključati zbog mehaničkog kvara. Mogući razlozi su:
  • Vrata su blokirana paketom, rukom ili na drugi način
  • baterija je ispražnjena
  • brava je oštećena
E4 Pogrešan ID sandučića Token nije predviđen za taj sandučić. Izaberi token za taj sandučić ili provjeri rezervaciju sandučića.
E5 Nizak napon baterija. Sandučić se ne može otvoriti. Zamjeni baterije
E6 CRC pogreška Pogreška u komunikaciji. Pokušaj ponovo.
E7 Pogrešna naredba Ponovi s novim tokenom
E8 Pogreška kalibracije Kalibracija nije uspjela. Ponovi postupak s novim tokenom.
E9 Pogreška u podešavanju RTC-a Ponovi s novim tokenom
E10 Otključavanje nije uspjelo Zamijeni baterije. Ako problem i dalje postoji, potrebno je resetirati CPU. Javi nam se na info@direct4.me

Za otvoriti sandučić nije ti potreban pametni telefon, ali za kontrolu pristupa i dodatne usluge sandučića potreban ti je pametni telefon.

Prilikom kupovine umjesto svojeg imena i prezimena napiši Direct4.me. A kao adresu upiši adresu na kojoj se nalazi tvoj Direct4.me sandučić. Bolje online trgovine pružaju ti opciju dostave na tvoje sigurno mjesto. Prilikom checkouta izaberi Direct4.me kao tvoje sigurno mjesto za dostavu. Dostavljači obično šalju email ili SMS obavijest koja sadrži poveznicu na njihovu web stranicu, na kojoj je moguće izabrati “mjesto za sigurnu dostavu”. Slijedi njihova uputstva i izaberi svoj Direct4.me sandučić kao mjesto za sigurnu dostavu.

Ako imaš privatni Direct4.me sandučić u donjem desnom kutu aplikacije odaberi “Authorize user”. U gornjem desnom kutu klikni “add” i iz imenika odaberi kontakt kojem želiš dati autorizaciju. Ako daješ privremeni pristup, odaberi od kojeg do kojeg datuma. U izborniku “ Friends with Access” možeš vidjeti sve korisnike s pristupom sandučiću. Za ukidanje pristupa klikni na kontakt i “remove”.

Otvori Direct4.me aplikaciju, mobitel okreni zaslonom prema sandučiću i klikni na “unlock”. Čuti ćeš zvuk a sandučić će se otvoriti.

Otvori Direct4.me mobilnu aplikaciju i na zaslonu odaberi “ Add box”. Sandučić može biti javni ili privatni. Za aktivaciju privatnog sandučića u aplikaciji klikni na QR kod. Aplikacija će upaliti kameru s kojom skeniraš QR kod na zaslonu sandučića. Nakon što skeniraš QR kod klikni na zeleni gumb “Reproduce voice token”, aplikacija će odemitirati token i sandučić je aktiviran. Sandučić fotografiraj i daj mu ime, kako bi ga dostavljači lakše identificirali. Sljedeći korak je objaviti adresu na kojoj se sandučić nalazi. S liste adresa odaberi adresu i ona će se pokazati na mapi. Klikni “continue” i tvoj sandučić je spreman za upotrebu! Kako bi dodali javni sandučić, otvori Direct4.me mobilnu aplikaciju i klikom na gornju lijevu ikonu odaberi “add a new box”, s liste izaberi javni sandučić koji želiš koristiti i klikni na “add to my list”.

Autorizaciju za preuzimanje paketa možeš poslati bilo kome. Ako osoba kojoj šalješ autorizaciju nema Direct4.me korisničko ime sa tvojeg broja dobiti će sms poruku. U poruci se nalazi mobilni broj koji mora nazvati i šesteroznamenkasti broj. Kad nazove broj neka slijedi uputstva, unese šesteroznamenkasit broj putem tipkovnice mobitela i stisne #. Zvučnik mobitela osemitirati će jednokratni kriptirani zvučni token koji će otvoriti pametni sandučić.

Tu smo da pomognemo.

Za problem sa pošiljkom (oštecenja, pogrešna pošiljka, kašnjenje, itd.), obrati se logistickoj tvrtki ili trgovini.

Imaš dodatna pitanja, specifičan zahtjev ili situaciju? Tu smo za tebe svaki dan, cijeli dan.